L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, en l'aniversari del centenari de la mort de Josep Torras i Bages, va organitzar unes jornades els propassats 10 i 11 de maig per a tractar, des de diferents angles d'estudi, la transcendència que va tenir el Bisbe Torras i Bages en l'Església catalana de la seva època, així com també en la petjada que deixà i la influència que tingué en la configuració del catalanisme en l'interessant context del tombant del 1900. 

Vam tractar la seva persona com a bisbe, com a teòleg, com a filòsof, com a promotor de les arts. Les ponències van estar confiades a especialistes en la figura i en el seu context, investigadors i docents en centres acadèmics catalans; Mons Valentí Miserachs, Dr. Jordi Bohigas, Dr. Jordi Figuerola, Dr. Ignasi Roviró, Dra. Barbara Marchi, Dr. Jaume Medina. 

El dia 10 de maig vam inaugurar l'Itinerari Torras i Bages, que es pot veure instal.lat a l'espai expositiu de l'edifici del Seminari, a qualsevol hora del dia, ja que l'edific no tanca al públic.

Díptic informatiu


Segueix l’actualitat de l’Institut
en imatges al facebook