L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic conjuntament amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i el Museu Episcopal de Vic, gràcies a la col.laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, van presentar, el passat dimeces 28 de juny, la VI Jornada sobre art i cultura religiosa a Catalunya que tingué lloc al Seminari Vic i al MEV.

En el marc de la Universitat d'Estiu de la UVic-UCC, aquestes tres institucions es coordinen per a presentar-vos una nova edició que enguany ha estat dedicada a les Relíquies a l'edat mitjana: del testimoni a la llegenda.

La cultura actual, fascinada per les llegendes fantàstiques que s'associen a moltes relíquies i potser escandalitzada pels excessos contraris al sentit comú que en ocasions s'hi relacionen, sovint oblida quin és l'origen d'un tipus d'objecte que esdevingué imprescindible en l'estructuració de la societat cristiana medieval i que per això rebé tractaments artístics excepcionals.

Aquest curs ha estat possible gràcies a la col.laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

Díptic informatiu


Segueix l’actualitat de l’Institut
en imatges al facebook