L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic conjuntament amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, amb la col.laboració del Museu Episcopal de Vic i el suport de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, van presentar el passat 28 de juny la "VII Jornada sobre Art i Cultura Religiosa a Catalunya. La Mare de Déu: Teologia, Història i Art". La primera part de la jornada tingué lloc al Seminari Vic, seu de l'ISCRVic, i al MEV respectivament en la sessió de la tarda.

L'edició d'enguany es dedica a la figura de Maria, un personatge fonamental en la història i la definició de la fe cristiana. La multiplicitat de devocions marianes en el món catòlic, consolidada a partir dels segles moderns, té com a fonament un pensament teològic desenvolupat en època medieval i fonamentat en els primers segles del cristianisme, que fa de Maria no només el vehicle de l'Encarnació, sinó una imatge de l'Església-mare. Aquest paper central no podia sinó donar lloc a una rica pluralitat de plasmacions artístiques.

Llocs d'impartició:
Institut Superior de Ciències Religioses de Vic - matí de 9h a 14h                                                 Museu Episcopal de Vic - tarda de 16h a 17.30h    

Díptic informatiu 1  Díptic informatiu 2                                                                                                                                                                                                                                                                             


Segueix l’actualitat de l’Institut
en imatges al facebook