L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, juntament amb la Universitat de Vic, i dins el marc de la Universitat d'estiu de la UVic, posa en marxa unes jornades dedicades a l'art religiós a Catalunya. 

La primera jornada, centrada en la figura de la dona en el món medieval, tindrà lloc el proper 26 de juny. Les matrícules són ja obertes.

Coordinació

Begonya Palau (Institut Superior de Ciències Religioses de Vic) (Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. )

Durada
9 hores
Dates
26 de juny de 2012
Horari
De 9.30 a 18.30 h
Modalitat
Presencial
Lloc

Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i Museu Episcopal de Vic

 • Institut Superior de Ciències Religioses de Vic
  Ronda Francesc Camprodon, 2. Edifici Seminari
  08500 Vic
  Tel. 93 886 15 55
  www.iscrvic.org
 • Museu Episcopal de Vic
  Plaça Bisbe Oliba, 3
  08500 Vic
  Tel. 93 886 93 60
Adreçat a

Persones interessades en la temàtica.

Certificació
 • Certificat d'assistència
Idioma
Català

Programa i professorat

Objectius

L’art religiós constitueix una proporció molt rellevant i extraordinària del patrimoni del nostre país i es configura, sens dubte, com un testimoni insubstituïble de la realitat històrica, social, material, espiritual i estètica del nostre passat, així com també de la nostra identitat.

La Universitat de Vic i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, amb la col·laboració del Museu Episcopal de Vic, comparteixen el convenciment que cal oferir-ne diferents claus de lectura per poder assaborir tota la seva riquesa. Per això proposen, en el marc de la Universitat d'Estiu de Vic, unes jornades dedicades a l’art religiós a Catalunya.

Aquesta primera jornada, centrada en la dona en el món medieval, vol oferir una panoràmica de les formes de presència i representació femenina a l’edat mitjana, a través d’aportacions complementàries des de disciplines com la història, la teologia i l’art, i amb el suport dels extraordinaris fons romànics i gòtics del Museu Episcopal de Vic.

Programa

09.30-10.00  Inauguració. A càrrec de Joan Masnou (Universitat de Vic) i Begonya Palau (Institut Superior de Ciències Religioses de Vic).

10.00-11.00  La condició social de les dones a l’època medieval. A càrrec de Montserrat Sanmartí (Universitat Rovira i Virgili).

11.00-11.30  Pausa cafè

11.30-12.30  Juliana de Norwich (1342-1416?). Una dona d'esperança en un temps convuls. A càrrec d'Adelaide Baracco (Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona).

12.30-14.00  Taula rodona i debat. Modera: Carme Sanmartí (Centre d’Estudis Interdisciplinaris de la Dona de la Universitat de Vic).

 • Montserrat Sanmartí (Universitat Rovira i Virgili)
 • Adelaide Baracco (Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona)
 • Marc Sureda (Museu Episcopal de Vic)

14.00-16.00  Dinar lliure

16.00-18.00  Dona, litúrgia i art a l'edat mitjana: les col·leccions del MEV. A càrrec de Marc Sureda (Museu Episcopal de Vic). Sessió pràctica al MEV.

18.00-18.30  Cloenda.

 

Informació i matrícula

Preu
55,00 €
Consulta les condicions generals i el procés de matrícula

Més informació:

Institut Superior de Ciències Religioses de Vic
Tel. 902 702 032
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.iscrvic.org

Organització

 • Universitat de Vic
 • Institut Superior de Ciències Religioses de Vic

Hi col·labora:

 • Museu Episcopal de Vic
 


Segueix l’actualitat de l’Institut
en imatges al facebook