El passat dilluns 3 de febrer es van iniciar les classes i els cursos del segon quadrimestre de Grau i Màster en Ciències Religioses, tant al Seminari Vic com al Casal de l'església de Manresa.

S'ofereixen assignatures, matèries i cursos oberts a totes aquelles persones interessades en el fet religiós en general, i en el Cristianisme en particular, en relació i diàleg amb les diferents disciplines filosòfiques, humanístiques, teològiques, antropològiques i pedagògiques relacionades, amb modalitat tant per estudiants oients com ordinaris.

En aquest enllaç podeu consultar la nova normativa de matrícula.

En aquesta graella podeu consultar també els cursos de formació permanent del professorat de primària, secundària i cicles formatius reconeguts pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Com sabeu els mestres d'Educació Infantil i Primària poden cursar la DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica) per tal d'habilitar-se com a mestres de Religió a l'escola, en un sol curs acadèmic, tant a Vic (Seminari Vic) com a Manresa (Casal de l'església de Manresa).

Agraïm a la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya el seu suport i col.laboració.

Per a qualsevol dubte o consulta seguim a la vostra disposició.

El propassat 16 d'octubre tingué lloc a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic la Lliçó Inaugural del curs 2019-20, a la sala d'actes Torras i Bages del Seminari Vic.

A les 18.30h tingué lloc l'Eucaristia, presidida per Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic i moderador de l'ISCRVic, concelebrada per alguns preveres i professors del nostre Institut.

Seguidament, a les 19.30h, tingué lloc la conferència inaugural Déu i les lleis de la natura: de la immensitat còsmica a les subtileses de la vida, que fou pronunciada pel Dr. David Jou, President de la Fundació Joan Maragall, catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la Universitat Autònoma de Barcelona, poeta i assagista i autor d'una àmplia obra literària.

Targetó informatiu

L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic conjuntament amb el Museu Episcopal de Vic, i amb la col.laboració i sinergia de diferents institucions de la ciutat, van presentar el passat divendres 15 de novembre la Jornada Bill Viola. Quan Art i Tecnologia dansen en l'Espiritualitat, que tingué lloc al MEV, de 16 a 20h.

Bill Viola és un dels artistes més reconeguts en el camp del videoart, l'expressió dels sentiments i la condició humana a través de la tecnologia audiovisual. En aquesta jornada diversos professionals van analitzar des de la seva òptica particular el treball de Viola, per aportar-nos diferents mirades sobre la seva obra.

El Museu Episcopal de Vic és un dels cinc equipaments culturals catalans que acullen una obra de l'artista nord-americà Bill Viola, complementant l'exposició dedicada a la seva trajectòria -Miralls de l'invisible- que té lloc a La Pedrera del 4 d'octubre de 2019 al 5 de gener de 2020. Considerat un dels pioners del videoart, l'obra de Viola ha entrat en diàleg amb les obres romàniques i gòtiques del Museu.

S'analitzà la figura de Bill Viola i la seva obra de la mà dels especialistes Llucià Homs, del Dr. Bert M. Daelemans S.J, i la Dra. Lourdes Cirlot. Tot seguit, després de les corresponents intervencions, tingué lloc una taula rodona amb el públic assistent.
 
Targetó informatiu

El passast dilluns 23 de setembre va tenir lloc l'inici del primer quadrimestre de les assignatures dels cursos de Grau i Màster en Ciències Religioses del curs 2019-20.

S'ofereixen assignatures, matèries i cursos oberts a totes aquelles persones interessades en el fet religiós en general, i en el Cristianisme en particular, en relació i diàleg amb les diferents disciplines filosòfiques, humanístiques, teològiques, antropològiques i pedagògiques relacionades, amb modalitat tant per a estudiants oients com ordinaris.

Consulta de la nova normativa de matrícula pel curs 2019-20 (clicant a sobre)

GRAELLA D'ASSIGNATURES        /        ASSIGNATURES DEL PLA D'ESTUDIS

En la graella d'assignatures podreu consultar els cursos de formació permanent del professorat de primària, secundària i cicles formatius reconeguts pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els/les mestres d'Educació Infantil i de Primària poden cursar la DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica) per tal d'habilitar-se com a mestres de Religió a l'escola, en un sol curs acadèmic, tant a Vic (Seminari Vic) com a Manresa (Casal de l'església de Manresa).

Agraïm a la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya el seu suport i col.laboració.