L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic va organitzar una Jornada sobre diàleg interreligiós i convivència, que va tenir lloc el passat dijous 26 de novembre al Museu de l'Art de la Pell de Vic.  

Vam comptar amb la col.laboració de tres persones rellevants en el coneixement d'algunes tradicions religioses: la Dra. Irene Llop, especialista en Judaisme medieval; el Dr. Francesc Xavier Marín, expert en Islam i membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, i el Dr. Ignasi Boada, expert en pensament panikkarià i tradicions orientals.

Díptic sobre la jornada 

La pau mundial, objectiu personal i vital de tot ésser humà, té com a condicions prèvies la convivència i el respecte, alhora que la col.laboració i la cooperació entre els diferents països, races, llengües i religions. Avui més que mai, la convivència i el diàleg respectuós i interreligiós són de summa importància a nivell local, nacional i internacional. És necessari doncs posar a l'abast eines per a la comprensió mútua de les diferents religions que conviuen en el nostre món.

Gairebé un centenar d'assistents van poder aprofundir en cada una de les ponències proposades. La Dra. Irene Llop ens presentà la imatge del Judaisme actual i d'algunes de les seves tradicions més fondes explicades a través d'anècdotes quotidianes trobades en restes arqueològiques i en documents antics. El Dr. Francesc Xavier Marín ens mostrà com també en l'Alcorà trobem pistes de relació i entesa entre Judaisme, Cristianisme i Islam, citant textualment alguns passatges. El Dr. Ignasi Boada ens convidà a aprofundir en el llegat contemplatiu de les grans tradicions religioses que cal redescobrir de nou a occident per frenar el rumb destructiu que pot suposar un excés de d'addicció tecnològica, recordant el valor urgent del treball per la pau que a tots correspon.

 

 


Segueix l’actualitat de l’Institut
en imatges al facebook