L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic imparteix estudis a nivell universitari de disciplines teològiques, filosòfiques i també del camp de les humanitats. S'hi pot inscriure qualsevol persona interessada, sense necessitat de matricular-se a tot el curs. Aquí teniu una mostra d'aquestes matèries destacades:

• En una època on el poder tecnocientífic és tan poderós, la Moral de la vida ens convida a preguntar-nos si tot allò que en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut és tècnicament possible és èticament correcte de fer. En totes aquelles qüestions ètiques que afecten a l’inici o al final de la vida, a la salut, a la cura del medi ambient cal que ens preguntem si estem essent ja prou responsables. La ciutadania en el seu conjunt ha de fer l’esforç de preveure l’imprevisible per a prevenir l’irreversible. Aquesta matèria la condueixen Ester Busquets i Bernabé Robles.

• El «Pensament medieval» és el que es desenvolupa principalment a Europa des de la caiguda de l’Imperi Romà fins a l’aparició dels primers humanismes al segle xiv. L’assignatura, doncs, proposa oferir una panoràmica general dels temes i elsautors filosòfics principals de l’edat mitjana a través de la lectura de fragments significatius dels pensadors estudiats. Pensament medieval I és una de les altres propostes que s'ofereixen com a càpsula formativa dins del primer quatrimestre i que compta amb Jaume Coll com a professor.

• La portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll és una meravella artística, una joia del nostre romànic… Però, també és una genial “edició antològica” de la Bíblia de mitjan del segle xii. Amb un plantejament teològic profundíssim, la selecció i l’organització de les escenes “narrades” (i l’absència de llibres sagrats importants) revelen que aquesta impressionant “Bíblia en pedra” comunica uns missatges que van més enllà de l’espiritualitat cristiana. Per a conèixer la Portalada (i estimar-la més i més), procedirem a l’estudi dels diversos textos canònics esculpits i els relacionarem amb el conjunt de relleus de l’obra escultòrica. “Pàgina a pàgina”, escena a escena, anirem endinsant-nos en aquesta Bíblia tan peculiar i única. Un patrimoni que esdevé signe de la nostra identitat i que coneixerem a l'assignatura de Escenes bíbliques de la portalada de Ripoll de la mà del professor Constantino J. Pérez de Diego.

Aquestes tres matèries, juntament amb d'altres, formen part de l'oferta docent de l'ISCRVic i és possible matricular-s'hi de forma aïllada. El període d'inscripcions serà de l'1 al 14 de setembre de 2021 i les classes s'impartiran entre 20 de setenbre i el 14 de gener.

Per a inscripcions cal contactar amb Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé per telèfon al 93 886 15 55.

 


Segueix l’actualitat de l’Institut
en imatges al facebook