L'Institut Superior de Ciències Religioses us informa que l'Ateneu de Vic ha just tancat un cicle de debats sobre temes d'actualitat que relliguen àmbits del coneixement dels quals la societat no se'n pot mantenir al marge, sota el títol: "Converses a l'Ateneu de Vic: humanisme, ciència i societat". Si han tractat converses que busquen l'encreuament de mirades i perspectives que obrin nous enfocaments i, en conseqüència, expandeixin el debat social entre la ciutadania. Amb la divisió de tres grans blocs s'ha estructurat aquesta iniciativa: cultura, salut i ètica.

La pandèmia de la Covid-19 no és un episodi circumstancial sinó una experiència històrica perquè ha modelat nous costums, noves maneres de viure i de relacionar-se. Tots aquests canvis provocats, o simplement accelerats, per l'aparició del coronavirus obren un ventall molt ampli de qüestions de naturalesa ètica, tant en l'àmbit sanitari com en la societat en general: La telemedicina és un bon model d'atenció sanitària? Es pot exigir un certificat digital de vacunació per viatjar, entrar a teatres o a discoteques? Com protegir el dret a la salut i el dret a la privacitat alhora? El bé comú justifica la pèrdua de la llibertat individual? Unes reflexions que van més enllà de la salut i que ens interpel.len.

La darrera conversa va tenir lloc el passat dijous, 27 de maig a les 7 de la tarda a la Sala Modernista del Casino de Vic, i anà a càrrec de Joan Manel del Pozo, doctor en filosofia i professor emèrit de la Universitat de Girona, junt amb Ester Busquets, doctora en filosofia i diplomada en infermeria, professora de la facultat de ciències de la salut i el benestar de la UVic-UCC, i portà per títol "Perspectives ètiques a l'entorn de la Covid-19". Moderà la conversa Núria Jar, periodista especialitzada en ciència i salut.

La sessió també es va poder seguir a través del canal de youtube de l'Ateneu de Vic.

 

02 Invitaci Converses a lAteneu Pgina 4


Segueix l’actualitat de l’Institut
en imatges al facebook