El passat djous 13 d'octubre va tenir lloc la Inauguració del Curs 2016-17 a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic. Després de la celebració de l'Eucaristia, concelebrada per Mons. Romà Casanova, Bisbe de Vic i moderador de l'ISCRVic, el Dr. Carles Llinàs, vice-degà de la Facultat de Filosofia de Catalunya - Universitat Ramon Llulll, pronuncià la lliçó inaugural amb el títol "L'art de Ramon Llull i els àngels", en commemoració de l'any Ramon Llull que s'escau aquest 2016. La inauguració va tenir lloc a la sala d'actes Torras i Bages de Vic.

Targetó informatiu

Ramon Llull és una personalitat cabdal en la història de la cultura europea i també catalana, per diferents raons que van de la teologia a la filosofia passant pel diàleg interreligiós. Semblava adient poder oferir una conferència que el tractés, així com també el seu interès per l'art estretament vinculat a les seves experiències místiques i angelològiques. 

Poques persones al nostre país, una d'elles el Dr. Carles Llinàs, poden parlar amb tanta propietat d'angelologia, des d'un punt de vista acadèmic que va des de les fonts agustinianes fins a les d'Urs Von Balthasar, passant per les de Peterson.

Carles Llinàs és doctor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una tesi sobre Ramon Llull (Ars Angelica. La gnoseologia de Ramon Llull) que va guanyar el premi Joaquim Carreras i Artau de l'Institut d'Estudis Catalans, l'any 1996, i que es va publicar en les col.leccions d'aquesta mateixa institució l'any 2000.


Segueix l’actualitat de l’Institut
en imatges al facebook